Om helikopterbloggaren

Varför en helikopterblogg?

Att bli helikopterpilot är mångas dröm. Helikopterbloggen är tänkt att ge ett studentperspektiv på helikopterutbildningen. Vi har därför valt att ge några studenter fria händer att berätta om sin tid på Svensk Pilotutbildning.

För dig som vill bli helikopterpilot är det bra att komma på en så kallad Recruitment Day på Svensk Pilotutbildning. På en sådan dag kommer du att få information om utbildningen, både helikopter och flygplan, kostnader, finansiering, CSN, jobb möjligheter osv. Läs mer om Recruitment Day och helikopterutbildningen på Svensk Pilotutbildning.

Presentation av bloggaren Alexander Zitouni från hösten 2017 och framåt

Alexander Zitouni blogg helikopterMitt namn är Alexander Zitouni, född i San Francisco men uppvuxen i Härnösand (Nedersta Norrland) med en pappa som är fransk och en mor som är svensk, en väldig blandning med andra ord…

För tillfället bosatt i Vänersborg där jag även spelar bandy på sidan av mina studier (kallbandy!! INTE innebandy). Har tidigare jobbat som snickare men har sen en tid tillbaka gått i helikoptertankar och fick således chansen till en utbildningsplats i somras.

Jag började som sagt min YH-utbildning i slutet på juli 2017 och har således blivit ganska varm i kläderna. Jag tänkte under min tid på Svensk pilotutbildning försöka skildra vardagen som student både i skolan samt utanför då jag har en del bollar i luften.

Bloggare 2015-2017: Timmie Johnsson

Helikopterstudent Timmie JohnssonMitt namn är Timmie Johnsson och jag tar över bloggen efter Erik Hansén som haft den tidigare. Själv är jag 25 år gammal och kommer från Älmhult, eller egentligen Hallaryd som ligger lite utanför. Om du börjar tänka på IKEA nu så har du helt rätt! Första IKEA varuhuset startades i Älmhult. Min förhoppning är att jag ska kunna ge en inblick i min vardag som helikopterstudent på Svensk Pilotutbildning och inspirera dig om du funderar på att läsa till helikopterpilot. Läs hela Timmies presentation här.

Bloggare 2015-2016: Erik Hansén

Bild Erik HansenMitt namn är Erik Hansén, jag är 22 år och kommer från Stockholm. Jag har nu tagit på mig uppdraget att driva Svensk Pilotutbildnings Helikopterblogg vilket känns riktigt roligt.

Många brukar säga att deras barndomsdröm var att bli pilot. Personligen kom jag till insikt om att det var det jag ville bli först under gymnasietiden. Efter studenten tog jag ett privat flygcertifikat för flygplan men kände därefter att det var mer spännande med helikoptrar då variationen på arbetssysslor är väldigt lockande. Lagom till detta blev det aktuellt med en ny ansökningsomgång till Helikopterpilotutbildningen genom Yrkeshögskolan. I kombination med att Svensk Pilotutbildning är ledande inom helikopterutbildning var det ett självklart val. Jag ansökte, gjorde tester, intervju och fick därefter det glädjande beskedet att jag blivit antagen. Jag har nu vart här i en månad och trivs riktigt bra.

Jag ser verkligen fram emot att berätta om utbildningen och förhoppningsvis inspirera blivande pilotstudenter. Samtidigt hoppas jag att ni finner det intressant att följa min väg till mitt kommersiella helikoptercertifikat.

Annonser