Magi på västkusten!

Finally back in business, I’m among the birds!

Detta inlägg ska handla om mina senaste flygningar som genomfördes helgen som var. Hade turen att få flyga fre-lördag i en nästan overklig miljö vad gäller den svenska västkusten. Passet var planerat som ett navigationspass där jag vart tilldelat ett hypotetiskt framtaget uppdrag som försökte skildra vardagen som pilot. Kort sammanfattat skulle vi ta några prover i en närliggande sjö samt undersöka tjuvskytte och avslutningsvis utföra ett fotojobb vid Uddevallabron.

Dagen började i planeringsrummet där jag fick räkna på massa och balans, väder samt bränsleåtgång för att se om jag överhuvudtaget hade möjlighet att utföra det uppdrag jag blivit tilldelad. Vikten klarade jag med nöd och näppe vilket är mer vanligt än ovanligt då det gäller Robinson 22 (dagens helikopter) då man är väldigt begränsad vad gäller effekt i denna helikopter. Sedan hade vi en kort briefing där jag tillsammans med min instruktör, Joakim Croy, hade en genomgång på min planering samt huruvida vi skulle gå tillväga för att utföra uppdragen. Avslutnigsvis: dags för flygning!

Nedan skildrar jag dagen med lite bilder samt förklaringar hur dagen gick tillväga.

cof

Obligatorisk tillsyn utav helikoptern innan start. Notera även den bortplockade högerdörren som vittnar om vilket fint väder dagen hade att erbjuda.

image5 utomlandsbild

En bild säger mer än tusen ord och detta är facit på det uttrycket. Vore det inte för åkrarna nere till höger så tror man inte detta är i Sverige..

image4 bild på ö uppifrån

Resan fortsatte sedan längs med kusten norrut och påvägen passerade vi dessa öar som gav oss en väldigt häftig vy.

image2 lantlig bild

Vägen tillbaka till Säve tog vi över fastlandet som även det gav oss läckra bilder från ovan.

image1 eld1

När vi närmade oss Bohus fick vi syn på denna rök som visade sig vara en skogsbrand som tagit fart och både polis (polishelikoptern) samt brandkåren var på plats och påbörjade släckningsarbetet.

image1 bak på vattnet

Nu var det dags att lämna detta bakom oss och ta oss in via inpasseringspunkten Bohus för vidare flygning in mot bana 01.

cof

Avslutningsvis tog vi ch tvättade av samtliga helikoptrar och gjorde dem fina inför kommande veckas flygning.

cof

Nytvättade och redo för nya uppdrag. Tack för denna gång och hoppas kunna bjuda på fler liknande inlägg där jag får bjuda på ”the top of the line” vad gäller flygning på västkusten.

/Alex

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s